Destiny, oficial cel mai scump joc din istoria recenta

Daca pe piata telefoanelor mobile, iPhone 6 este cel mai scump si cel mai peformant telefon mobil, in lumea jocurilor, cel mai scump e cu siguranta Destiny. Numai in primele cateva ore de la lansare, in septembrie 2014, a strans 500 de milioane de dolari doar din incasari. Jocul a putut fi precomandat chiar inainte de lansare, iar potrivit statisticilor, a devenit rapid cel mai precomandat joc din istoria recenta a gamingului.

La doar cinci zile de la lansare a realizat 40% din profitul pe care l-ar avea un joc de felul acesta intr-un an. Si pentru ca superlativele nu au incetat sa curga, acesta a fost numit si cea mai de succes proprietate intelectuala care se cunoaste in prezent. Cele 500 de milioane din incasari nu au provenit totusi numai din precomenzi, ci si din livrarile variantei pentru PS4. Beneficiind si de o varianta digitala, Destiny a mai batut un record: s-a cumparat ca painea calda din Xbox Live şi PlayStation Store. Recordul Destiny a mai fost depasit doar de GTA 5, cu 8000 de milioane de dolari obtinuti doar intr-o singura zi de la lansarea oficiala.

Creatorii Halo, Bungie, au pornit la drum cu proiectul Destiny, gandindu-l ca pe un un joc SF de actiune care sa implice gamerii cat mai mult, un “shared-world shooter”, asa cum il denumeau creatorii. Actiunea sa se desfasoara intr-un viitor nu prea indepartat, in care omenirea nu mai exista. Totusi, o parte dintre oamenii de pe Terra au fost salvati de o sfera de dimensiuni foarte mari, The Traveler, tocmai pentru ca acestia sa-si recucereasca sistemul solar si sa lupte pana la moarte cu extraterestrii care populau acum planeta lor. Jocul a fost gandit pentru Xbox 360 si PlayStation 3, dar si pentru mobil, putand fi jucat pe toate trei tipurile de gadgeturi.

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>