Microsoft pune la cale viitorul jocurilor „de camera” pentru pusti

Toti copiii sunt astazi nerabdatori sa vina de la scoala, sa faca lectiile-care le mai fac-apoi sa se puna in fata unui PC sau a unui laptop si sa inceapa sa se joace cele mai bune jocuri ale momentului. Cu impuscaturi, vanatori prin jungla, personaje desprinse parca din cartile de groaza, jocurile sunt o alta lume, paralela cu realitatea, in care micutii adora sa se desfasoare si sa isi puna la incercare inteligenta si spiritul de observatie. Microsoft, gigantul care a creat Windows, Office si multe alte aplicatii foarte utile, a simtit potentialul pe care il are aceasta nisa, cea a copiilor care petrec foarte mult timp jucandu-se, si s-a gandit sa le creeze un spatiu special unde sa isi petreaca timpul liber jucandu-se intr-o „lume” mai deosebita.

RoomAlive este un proiect futurist pe care echipa Microsoft il experimenteaza deja. Asemanator Illumiroom, un proiect indraznet al americanilor prin care urmareau sa recreeze pe cat posibil realitatea virtuala din noc cat mai aproape de user, RoomAlive este solutia ideala pentru jucatorii care vor sa se inchida intr-o camera, camera lor, si sa se joace din zori pana-n seara „scufundandu-se” in realitatea virtuala. Cu ajutorul unor proiectoare si o gramada de senzori Microsoft Kinect, copiii pot sa se „bata” cu peretii, sa primeasca fel de fel de impuscaturi de prin tavan sau de prin pardoseala sau sa se fereasca de bombele care tot „sar” din dreptul geamurilor. Desi se afla la inceput, proiectul celor de la Microsoft, RoomAlive, este de departe cel mai ciudat si poate si un pic periculos avand in vedere ca gamerii adevarati pot petrece zeci de ore pana sa termine un nivel sau tot jocul. In prima faza, din ce se poate vedea in mai multe demonstratii care circula de ceva vreme pe internet, animatiile si efectele grafice sunt foarte bune, insa limitate-de prin pereti mai ies niste capcane pe care trebuie sa le eviti sau niste gandaci cam nervosi, foarte mari, care trebuie musai omorati cu palmele userului.

Cu toate ca are potential, RoomAlive se pare ca va fi foarte scump din moment ce tehnologia din spatele sau este greu si scump de implementat ca la carte-limitari software nu exista, dar hardware-ul e cea mai mare problema pana la ora actuala. Cand va fi gata, RoomAlive va fi foarte funny de „impartasit” cu prietenii dupa o saptama grea la locurile voastre de munca.

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>