Shooter-ele – inca pe val

Jocurile de tip “shooter au fost, inca de la aparitia lor pe piata jocurilor pentru PC unele dintre cele mai populare jocuri. Nume precum Counter Strike, Quake, Wolfenstein 3D sau The Arcade Game sunt acum faimoase datorita sutelor de mii – daca nu chiar milioane – de jucatori din intreaga lume care cumpara sau downloadeza aceste jocuri, pentru actiune, pentru adrenalina si pentru distractia de care au parte stand in fata calculatoarelor si bucurandu-se de acest tip de jocuri.

Lansarea jocului Quake – de care imi aduc aminte pentru ca inca din liceu prietenii mei erau innebuniti dupa acest joc si cum pe atunci internetul nu era chiar la indemana oricui si nu in orice casa exista un abonament de internet, salile de jocuri si internet café-urile erau pline de pasionati – a marcat, in 1996, punctul de pornire al revolutiei pe piata “shooterelor”. Odata cu Quake au aparut mediile 3D, iar fiecare varianta nou lansata a jocului a adus din ce in ce mai multe imbunatatiri primei variate, facand jocul sa para cu mult mai real si nemailasand mult loc imaginatiei. Pentru ca sunt obisnuita, cum spuneam, inca din perioada liceului cu pasiunile baietilor pentru jocuri “cu impuscaturi”, nu mi-e greu sa il observ acum pe sotul meu redescoperindu-si adolescenta in fata celebrului Navy Seals Covert Operations, un derivat de fapt al aceluiasi Quake. Jocul este extrem de real si daca nu as sti, as spune ca sotul meu chiar sufera dureri cumplite atunci cand ia in plin vreo lovitura in cadrul jocului si ca simte cu adevarat situatiile pe pielea sa. Situatiile sunt reale, armele sunt reale, personajele desprinse din realitate. Altfel spus, suntem in era jocurilor care se confunda cu realitatea si nu este de mirare ca cei mici sunt furati de jocurile pe computer, daca pana si adultii se lasa cu greu desprinsi de joc.

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>